dimecres, 2 de març del 2011

Acta de la 1ª reunió de veins (25/02/11)

Ens reunim veïns de tots els edificis de Cartagena, entre Aragó i Consell de Cent, així com d’altres finques del voltant (d’Aragó/Consell de cent, etc).
MOTIU TROBADA:

Preocupació per la situació actual “in crescendo” de degradació. Els veïns exposen :
- un augment constant de venda il•legal,
- compra venda d’objectes de dubtosa procedència
- ocupació de la via pública pels venedors que a voltes impedeixen la sortida de pàrkings i edificis
- "okupes" / rellogués no declarats en locals i pisos del sector 2 del PMU (les tres illes de Consell de Cent costat mar). Alguns amb gossos de races perilloses sense lligar ni morrió. Punxen la llum de les línies elèctriques aèries. Últimament sembla que aquests okupes o han "cedit" o han "traspassat" el “lokal” de Castillejos 186 a 3 famílies de drapaires romaneses que campen intimidatòriament com si fos casa seva, i el carrer fos seu amb les seves furgonetes plenes de ferralla. A dins efectuen crema de cablejat (coure robat?), amb les consegüents pudors i perill d’incendi.
- brutícia al voltant dels contenidors, motivada per la búsqueda d’objectes que siguin susceptibles de ser
venuts, o pels habitants incívics irregulars (llencen la brossa sense reciclar en bosses a terra).
- crits i baralles d’alguns dels clients del bar situat en el Nº 170
- clientela en los bars propers (especialment el del n 170) que acumulen carros amb objectes que després intenten vendre de manera il•legal
- persones que orinen en les entrades de porteries y pàrkings
- aparent i possible tràfic de substàncies no legals
- pisos "patera" en condicions insalubres.
- prostitució a l’anella inferior de la Pl. Glòries
- il•luminació poc efectiva que augmenta la inseguretat dels veïns.
- robatoris en general (ex. Cotxe robat al pàrking Nº 178), que no sabem si són majors o menors que en altres zones de Barcelona, però que sumats a lo exposat, alarmen considerablement e incrementen la sensació de inseguretat. Al portal de Consell de Cent 555 la policia científica dels mossos d’esquadra van haver d’investigar la presència d’un tros de llengua humana (màfies?).
RECOLLIDA DADES:
Es recullen dades de veïns assistents, de manera que totes les finques puguin tenir comunicació puntual de accions i informació que ens afecta.
Es convida a donar-se d’alta d’email al butlletí digital de http://www.glories.cat/ / SMS / alta al Facebook “Glòries Catalanes Barcelona”
GESTIONS:
Què s’ha fet fins ara
DUTES A TERME FINS ARA:
1. Innumerables i reiterades trucades a la Guàrdia Urbana (092)
2. Denúncies o instàncies a l’ajuntament
Alguns veïns ja han realitzat denúncies a nivell particular o en grup:
- Denúncia finques 170/172 sobre l’activitat del bar El Moliner, i el perjudici i inseguretat que transmet als
veïns. S’incorporen més de 50 signatures i vàries fotos
- Denúncia de c/Enamorats, sobre venda ambulant davant dels Encants Nous. S’aporten unes 300 signatures + vàries fotos.
Exposició y denúncia verbal por part d’un veí, Felix, arran de la seva queixa fou convidat per la AVV Sagrada Família a la reunió que tingué lloc el passat 15 de febrer del Consell de Barri, amb repercussió directa davant del regidor de l’Eixample Ramon Nicolau i del gerent de l’Eixample, Màxim López.
3. WEB : http://www.glories.cat/
Un veí del barri, Oriol, és el webmaster de la web indicada, en la que les 4 AVV de Glòries exposen els projectes, informen de l’evolució i denuncien problemes del barri. Té un enllaç amb facebook i en el futur també amb el blog que es pretén crear (Sito).
QUÈ PODEM FER:
4. SOL·LICITUD DE COL·LABORACIÓ A TOTS EN TRUCADES A GUÀRDIA URBANA AIXÍ COM EN FER FOTOS DEL CARRER I PUJAR-LES A LA XARXA
Fora bo que tanta gent com presenciï situacions, truqui al 092 per a informar del que passa. Ja sigui per imatge, venda il·legal, com per incivisme (buidar contenidors, necessitats fisiològiques al carrer, brutícia escampada). És important poder fer un recull de fotos per a poder ser emprades posteriorment, i en aquí resulta d’especial interès les que es puguin fer des de la banda dels blocs de número senars.
5. PANCARTES "VOLEM UN BARRI DIGNE"
Els veïns que ho desitgin, que tinguin balcons amb façana al carrer, poden comprar-los per 1 € a l'AVV Clot Camp de l'Arpa, c/ Sibèlius 3 (València, metro L2 Clot) per la tarda.
6. DENUNCIA COL·LECTIVA
Es redactarà un document amb l’exposició i peticions a l’ajuntament, per a què sigui signat pel major nombre possible de veïns.
7. CREACION BLOG
Es crearà un bloc per a què tothom puguem aportar fotos, denúncies, idees, etc.La web http://www.glories.cat/ hi tindrà un link directe.
8. ELECCIONS MUNICIPALS 22 de MAIG
Aprofitar la proximitat de les eleccions per a contactar amb tots els grups polítics possibles i exposar el problema
9. MITJANS DE COMUNICACIÓ
Contactar amb els mitjans de comunicació (cartes al director, televisió, ràdio, etc) pera fer present el nostre malestar
10.ACTES COL·LECTIUS I ALTRES
 Pel 27 de març (ds) la gravació d'un lip-dub de denúncia dels incompliments.
Pel 27 d'abril (dc) un mes abans de les eleccions, hi haurà una assemblea a la Farinera amb els 5 grups polítics convidats (PSC, IC, CiU, PP, ERC)
Pel 22 de maig (dg): eleccions municipalsEn el futur si aquestes mesures no tenen els resultats esperats, no es descarten mobilitzacions més contundents, (talls puntals de 5 minuts al carrer Aragó), si no es veuen progressos. Tampoc descartem campanyes d'insubmissió fiscal col·lectives (IBI).
El bar EL MOLINER Cartagena 170:
EL PAPER DEL BAR EN AQUEST AFER
Encara que el bar no dugui a terme cap activitat delictiva, el cert és que arran de la seva instal·lació el tema s’ha incrementat sensiblement.
Potser no es pot tancar, però podria ser objecte d’inspeccions de sanitat, fiscals, de normatives, ..., així com una responsabilitat subsidiària en tota la brutícia que es genera en les seves proximitats (llaunes, bosses, restes,...)
ACTUACIONS A MIG TERMINI (12 mesos):
Volem una obertura prèvia d’expedients urbanístics i sancionadors, instant als propietaris al desnonament i a l'enderroc dels edificis “okupats” / ruïnosos donat que estan en terrenys catalogats com a equipaments i verd, i el seu ús actual són una amenaça tant pels que hi malviuen com pels veïns.
L'Ajuntament té vàries vies legals i executives per actuar basant-se en lleis sobre la seguretat / higiene / informes de bombers / informes de Guàrdia Urbana / trucades i denúncies presentades pels veïns / expedients de l’Institut Municipal d’Hisenda. Línies elèctriques: Actualment s'estan soterrant les línies elèctriques al carrer Castillejos (previst abril 2011). Si aquesta actuació s'allarga uns 40 metres per Consell de Cent fins al pàrking d'autobusos, podríem evitar que es punxi la llum(caldria fer rases o punxar-la d'algun comptador).
El cap d’obra ens ha avisat que malgrat ells deixin la canalització enllestida, ENDESA pot ser que no efectui el cablejat soterrat fins al 2012 per falta de pressupost (tot i tenir fugues i perills de cort-ciucuit). L’Ajuntament no ho pot permetre.
Teulades amb fibrociment (amiant): nombrosos magatzems tenen plafons prohibits d’”uralita”. A l’Escola dels Encants, se n’hi va caure un. S’han analitzat al laboratori mostres de terra i sorra i s’ha confirmat la presència d’amiant. Si els propietaris només estan per la labor de cobrar lloguers i no obeeixen les instàncies municipals, volem que l’Ajuntament actui d’ofici i se’ls hi passi el càrrec.
Façanes / edificis ruïnosos amb perill de despreniments, incendis (normativa GenCat instal·lacions de baixa tensió) o explosions de gas. Volem veure excavadores en acció abans de final d’any, i que allà on ara hi ha un “niu” de brutícia, al 2012 hi hagi un solar net, pas previ i feina feta de cara al parc urbà / equipament de barri.
ACTUACIONS A LLARG TERME (4 anys) MPGM Glòries PMU sector 2:
Exigirem el compliment del "Compromís per Glòries 2007-2013" pel que respecta al PMU sector 2 (Consell de Cent part privada de Castillejos a Independència).
Volem que hi hagi una aprovació inicial pel setembre i una aprovació definitiva per la tardor 2011. Un cop aprovat, la reparcel·lació, les Juntes de Compensació, triguen anys a desenvolupar-se. No ens podem permetre el luxe de perdre més temps en aquest sentit (com a annexa final vegeu la versió 2 (2008) del cronograma del Compromís). Les 5 últimes files són les que afecten més directament a Glòries nord. A excepció del planejament del CEIP Encants (2011 en comptes de 2008) de tota la resta NO s’ha fet res desde 2007. Sense el parc urbà + vialitat ordenada + equipaments previstos (docents i socials), NO hi haurà les condicions òptimes per acabar amb els problemes exposats (l'opció "persecució policial" no és suficient quan l'entorn urbanístic afavoreix la degradació).
Cal fer coincidir el trasllat efectiu del Mercat dels Encants pel gener 2013 amb 18 mesos de retard, (el PMU1 s’aprovarà al març 2011 a l’últim plenari gràcies a les pressions de les AVV a tots els partits), a què el PMU2 estigui en punt de solfa; és a dir que quedi aprovat aquesta tardor 2011 (és un tema de voluntat política, sense excuses pressupostàries perquè no hi hauran desemborsaments fins a X anys). No demanem res més del que ja està acordat i no s’està executant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada