divendres, 13 de maig del 2011

Incendi al local ocupat de Consell de Cent 550

El que es veia venir ha acabat passant
El que fa temps que els veïns temien finalment ha passat (recordem que desde la web ja vem denunciar que al carrer Castillejos s'hi cremaven cables de coure a dins dels edificis i sobre el risc d'incendis per la brutícia acumulada: mampares, lones i altres materials altament inflamables). El 12 de maig del 2011 cap a les 18h s'ha incendiat els 2n (300 m2) i 3r pis de l'edifici okupat de Consell de Cent 550 (on abans s'hi feien festes ilegals). Hi han acudit 9 dotacions de bombers. No hi han hagut ferits. L'estructura secundària de l'edifici ha quedat danyada.
L'endemà Bombers i Guàrdia Urbana deixaven entrar per retirar les pertinences no cremades, mentre es tapiaven els accessos. Finalment entre Bombers, Guàrdia Urbana i Districte de l'Eixample han dictaminat que es precinta la finca. Tapien l'entrada de vehicles i posaran un candau a la porta principal. Si algun veí veu que es trenca el precinta cal avisar immediatament al 092 . Encara no sabem si hi haurà enderroc immediat per evitar més riscos.



11 comentaris:

  1. Em sembla vergonyos que "desllotgin" encobertament les persones que ocupaven aquest immoble. COm hagués actuat l'Ajuntament si haguessin estat ciutadans de primera? segurament tots els partits polítics, en moments electorals com aquests, haguessin volgut fer minuts de silenci i sortir a la premsa. És igual. Els immigrants irregulars no voten.

    ResponElimina
  2. Me imagino que si lo ocupasen ahora y alguien se hiciera daño por las malas condiciones del lugar TU serias el primero en decir que si lo ocupasen ciudadanos que votan no les habrían dejado entrar,..

    No te parece unas afirmaciones totalmente fuera de lugar.???

    ResponElimina
  3. Parece mentira con los problemas que ha dado la okupacion de la finca, el ultimo el incendio, se puedan decir esas cosas. Seguro que no vives enfrente!!!

    ResponElimina
  4. Si no estoy equivocado, hace unos meses se ocupo un edificio de la plaza Cataluña y lo desalojaron sin muchas contemplaciones

    aquí si que la mayoría eran del país

    Me pregunto si la propiedad privada de la plaza Cataluña es mas que la de la calle cll de cent

    Anónimo antisistema, tus argumentos son de lo mas simplistas

    ResponElimina
  5. Simplistes? Penso que tindria més arguments fonamentats que els teus per rebatre't, però ja veig que aquest no és un foro per donar la teva opinió de forma oberta si aquesta és contraria al que pensa la majoria. Confio que trobaré d'altres espais que no siguin propietat dels "socis" i on pugui expressar-me.

    També et voldria dir que celebro que t'hagis percatat de la meva tendència sobre el sistema. Penso que avui dia, estar a favor d'aquest sistema només ens porta a la situació que vivim.

    Salut

    ResponElimina
  6. Que pena antisistemas , okupas, que pena que con lo bien que escribes, no te dediques a trabajar y a ayudar levantar el pais, que lo necesita despues del desastre que estan causando, los llamados progresistas que por cierto son los que mas suelen robar, cuando estan en el poder. En fin eso es la democracia , cabe todo en ella aunque no pienso como tu, y por suerte la mayoria de vecinos tampoco, salud para ti tambien.

    ResponElimina
  7. danys a l'infrastructura del'edifici? com ho saps???? si els bombers no van deixar accedir a l'informe???? abans d'inflar la bola, més val que t'informis i no inicitis als demés!

    és una vergonya que ningú faci res per aquesta gent, ni serveis socials, ni la generalitat, ni el districte, ni ningú. crec que la millor solució és enderrocar i tornar a ocupar, aviam qui pot més.

    ResponElimina
  8. Manquen 7 dies per les eleccions. És l'hora de fer mullar a cada partit, que ens agradi o no són qui prendran les decisions.

    La fàbrica okupada està afectada urbanísticament desde fa més de 30 anys. L'estructura secundària està danyada tal com han informat els bombers. No té sentit mantenir un risc d'empeus que ha d'acabar a terra igualment. Al seu lloc hi ha d'haver-hi equipaments de barri (concretament una escola bressol i un possible institut escola).

    Enlloc d'això tenim un abandonament absolut que fa que el barri s'hagi anat degradant "in crescendo" sobretot els últims 5 anys.

    Abans del trasllat dels Encants (Des 2012) cal anar aconseguint parcel.la a parcel.la, l'espai per a què pugui esdevenir el que al 2013 ja hauria d'estar fet (equipaments + parc verd + prolongació del carrer Diputació fins Meridiana).

    Si quan marxin els Encants tenim més solars que edificis abandonats, haurem fet un gran pas.

    ResponElimina
  9. 15 de maig de 2011 13:19 - para este anonimo

    decir que si se dirigen a Servicios Sociales (y si no saben cómo a la misma guardia urbana debería informarles) tienen la obligación de darle comida y alojamiento.)
    otra cosa es que como en todo en la vida hay normas, y supongo que algunas tendrán que cumplir los que accedan a estos servicios.

    si tienes oportunidad de comentarlo con alguna persona en estas circunstancias puedes transmitirlo.

    ResponElimina
  10. Esos señores subsaharianos saben demasiado bien como acceder a los Servicios Sociales, ya que acudieron a recoger sus pertencias en el local okupado con su abogada que hizo declaraciones subidas de tono; no son precisamente gente sola sin recursos intelectuales, mas bien todo lo contrario, okupas de oficio.

    ResponElimina
  11. para el anónimo que ha dicho...
    danys a l'infrastructura del'edifici? com ho saps????
    si el comentario es por lo que se indica en la noticia: L'estructura secundària de l'edifici ha quedat danyada.

    se ha copiado exactamente de la información que salió del propio ayuntamiento y que es accesible para todo el mundo.
    saludos

    ResponElimina